La Biblioteca la Bòbila, especialitzada en gènere negre i policíac, va iniciar el seu Club de Lectura de Novel·la Negra el gener de 2000. Enguany, Ilumi Ramos, la coordinadora del club i directora de la biblioteca, ha triat una acurada selecció de títols.

Si us agrada la novel·la negra i voleu saber més sobre els diferents corrents del gènere, comentar les vostres impressions i poder compartir-les amb altres lectors, no us ho penseu i apunteu-vos al nostre Club de Lectura. Es realitza en format presencial, sempre que sigui possible i virtual si no és així.


Escupiré sobre vuestra tumba, de Boris Vian


Boris Vian. Escupiré sobre vuestra tumba. Traducción de Jordi Martí Garcés. Barcelona: Edhasa, 2004

Lee Anderson, de raza negra pero con apariencia de blanco, decide vengar la muerte de su hermano a manos de racistas blancos. Con minuciosidad obsesiva, trama y lleva a cabo y sobrecogedor plan de violencia física y sexual.

Publicada en 1946 bajo pseudónimo, "Escupiré sobre vuestra tumba" consiguió irritar profundamente a la sociedad francesa y, en 1948, fue prohibida por "ultraje a la moral y a las buenas costumbres". Violenta y pornográfica, la novela de Vian busca herir la sensibilidad del lector para dar mayor virulencia a su alegato antirracista. Una lectura loca y trepidante.




Deixa un comentari

data:newerPageTitle data:olderPageTitle